Virtuele Cirkel voor Ideeën

De Cirkel voor ideeën brengt kinderen en jongeren die mentale uitdaging zoeken samen in een virtuele omgeving om ideeën en inspiratie met elkaar te delen. Een cirkel bestaat uit 10 deelnemers. Twee keer per week komen we gedurende 1,5 uur online samen. Voor je eigen bijdrage kan je kiezen uit verschillende opties: 1) Je brengt een idee mee dat je in maximum 3 minuten kan uitleggen aan anderen. Indien je dit wenst, kunnen andere hierover meedenken en vragen stellen. 2) Je komt met een vraag die je aan de anderen wil voorleggen. Wie wil kan dan ideeën delen over jouw vraag. 3) Je kan zelf een ander voorstel doen over hoe jij je idee wil delen.

Een idee kan alles zijn. Iets nieuws dat je hebt geleerd waarvan je denkt dat anderen het ook moeten weten, een gedicht of verhaal dat je zelf hebt geschreven, een onoplosbaar probleem waarmee jij in je leven worstelt, een idee voor een eigen bedrijfje. Het mag zo gek zijn als je wil.

Als je interesse hebt, kan je een email sturen naar info@modesto.be. Vertel ons hoe oud je bent, in welk jaar op school je zit, en deel met ons één idee, vraag of interesse die je hebt. Er is een cirkel voor lager onderwijs  (maandag 10u-11:30u en donderdag 14u-15:30u) en een cirkel voor secundair onderwijs (maandag 14u-15:30u en donderdag 14u-15:30u). (De onderverdeling lager en secundair onderwijs zijn enkel een indicatie om passende groepen te maken. Ook kinderen die thuisonderwijs of andere alternatieve vormen van onderwijs volgen zijn welkom.) In een cirkel komen we 6 keer samen (gedurende 3 weken). De data zijn 30/3, 2/4, 6/4, 9/4, 13/4, 16/4. Kostprijs voor deelname is 50 euro.