Een nieuw initiatief: de Radboud Weekendacademie (RUWA) en de Radboud Zomeracademie (RUZA)


Het Radboud Centrum voor Begaafdheidsonderzoek (Radboud CBO) van het ITS start met een nieuw initiatief: de Radboud Weekendacademie (RUWA) en de Radboud Zomeracademie (RUZA). Onze missie is om meer intellectuele uitdaging te bieden aan leerlingen die zich onvoldoende uitgedaagd voelen in het reguliere onderwijs.


We organiseren weekenden en zomerweken voor leerlingen uit de onderbouw van het voorgezet onderwijs die behoefte hebben aan meer intellectuele uitdaging. Ze kunnen cursussen volgen op een hoger niveau en in een hoger tempo dan gebruikelijk is voor hun leeftijd. De cursussen vinden plaats op de campus van de Radboud Universiteit en worden gedoceerd door hoogleraren en promovendi.

U vindt alle informatie op deze website of hieronder. Indien u vragen heeft kunt u contact met ons opnemen via ruwa@its.ru.nl.

Het RUWA-team,
Stijn Smeets, Marleen Hilhorst en Eveline Eulderink


Radboud Weekend Academie
Wat?

Leerlingen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs die behoefte hebben aan meer intellectuele uitdaging worden gedurende een weekend onderwezen door hoogleraren en promovendi. Cursusbeschrijvingen vind je hier.

Voor wie?

Leerlingen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Deelnemers worden geselecteerd op basis van cognitieve capaciteiten en motivatie. Daarnaast houden we rekening met creativiteit. Meer informatie over de selectieprocedure vind je hier.

Gegevens:

De cursussen worden gegeven op de campus Radboud Universiteit. De avondactiviteiten en overnachting vinden plaats in de Jorisafdeling van het Centrum Buitenverblijf in Overasselt. Meer informatie vind je via deze link:

De kosten bedragen 250 euro. Voor sommige ouders kan dit bedrag een belemmering vormen voor deelname. Voor hen is er het CBO-ITS fonds. Ondersteuning door dit fonds kan aangevraagd worden door ouders, huisartsen, leraren, maatschappelijk medewerkers of schooldirecties. Aanvragen worden toegekend op basis van het gezinsinkomen. Indien u hier over vragen heeft kan u e-mailen naar ruwa@its.ru.nl.

Aanmelden is mogelijk vanaf 1 december 2014 tot 7 februari 2015. Daarna kom je zo snel mogelijk te weten of je toegelaten bent.

Ik schrijf me in!