Let yourself be silently drawn by the strange pull of what you really love.
It will not lead you astray. (Rumi)

Workshop diepe keuzes maken

Welk leven wil jij leiden? Welke keuzes ga je maken? Diepgaande keuzes maken is niet eenvoudig. Het is als wachten tot een rijpe appel op de grond valt. Je voelt dan dat je hele lijf en ziel beslist hebben, als een eruptie van vitaliteit. Wat wil ik? Is dezelfde vraag als: Wie kan ik zijn? Je hebt verbeelding nodig om te bedenken wat mogelijk is. Je moet naar jezelf kunnen luisteren om te weten wat er bij je past, en durven kiezen voor wat je écht wil.

Tijdens deze workshop gebruiken we technologieën van het lichaam en het zelf om toegang te krijgen tot een dieper deel van jezelf. Afhankelijk van de groep, stel ik oefeningen voor uit de westerse en oosterse filosofie, theater, improvisatie, en creatieve therapie. Voorbeelden zijn zelfonderzoek, geprotocolleerde dialogen, ademhalingstechnieken, (improvisatie)theater, lichaamsoefeningen, leesgroepen, conceptueel speeddaten, etc. Alles gebeurt steeds met jouw toestemming, en op elk moment kan je kiezen om niet (meer) mee te doen.

Deze workshop is geschikt voor jongeren en volwassenen. De duur kan je zelf kiezen, van één dagdeel, een dag, over verschillende dagen of een weekend,... Op locatie of in één van onze locaties in België (Tongeren - Brussel) of Nederland (Soest, Amersfoort). Neem contact met ons op als je interesse hebt. In overleg kunnen wij de workshop aanpassen aan jouw noden. 

Fabriek van verlangen, een initiatief van de stichting/vzw Modesto, creëert en produceert verlangen. Verlangen is het vermogen om geraakt te worden en te raken, te beïnvloeden en beïnvloed te worden. De kracht die ons drijft om te ervaren wat het betekent om te leven, en die ons doet experimenteren met verschillende vormen van mens-zijn. Die ons repertoire aan mogelijkheden verkent, realiseert, en uitbreidt. Ons oproept om onze eigen unieke manier van mens-zijn te laten doorbreken.

Puur verlangen is zeldzaam geworden. We laten het marineren in materieel comfort, we pekelen het in stresserende schooltaken of jobs,  en we maquilleren het voor meer sociale erkenning. Langzaam pubert het van ons weg. Vanop afstand kijken we naar de natuur, de mensen om ons heen, onze job en onszelf. Wat is er gebeurd met zo intens verbonden en betrokken te zijn bij ons leven, dat er geen ruimte is om aan de echtheid en de zin ervan te twijfelen?

Onze fabriek verrijkt verlangen door het te zuiveren van inerte identiteiten, gefossileerde normen, territoriaal materialisme en verkalkende angst. Door technologieën van het zelf en het lichaam initiëren en faciliteren we een duurzame, organische productie van verlangen.